02-12-2014

Ecologisch tuinieren



Wat maakt ecologisch tuinieren onderscheidend ten opzichte van andere methoden?

•In de ecologische tuin worden echt uitsluitend natuurlijke producten gebruikt. Organische, 100% natuurlijke meststoffen voeden niet alleen de plant maar ook het bodemleven. Door organische bemesting is er ook geen kans op verbranding. Het geeft langdurige voeding en kan op elk moment toegepast worden.

•In de ecologische tuin wordt de nadruk gelegd op preventieve gewasbescherming. Dit betekent dat de weerstand tegen ziekten en plagen op natuurlijke wijze wordt verhoogd. Dit gebeurt door natuurlijke bemesting, een rijk bodemleven en natuurlijke plantversterkers. Een goede bodem en de juiste omstandigheden zorgen voor sterke bloemen en planten.

•Ziekten en plagen, die soms toch de kop opsteken, worden uitsluitend bestreden met ecologisch verantwoorde bestrijdingsmiddelen. Dit zijn middelen die op een effectieve, doch natuurlijk vriendelijke de plaag bestrijden. Producten die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en milieu. Zij schaden andere belangrijke dieren, zoals egels of nuttige bijen, niet! Ecologische bestrijdingsmiddelen zijn ook zeer belangrijk in de moestuin. Ze kennen een zeer korte wachttijd.

Geen opmerkingen: